Wie waren bij de inrichting van binnentuin Kindervreugd betrokken?

De bewonersorganisatie deed in 2008 het voorstel (voorafgaand aan afbraak van het buurtgebouw) om er een tuin met kinderspeelgelegenheid van te maken.
Eerste terrein profiel en inrichting op hoofdlijnen: Joost Willems (JW), verder uitgewerkt door Stadsdeelbeheerder Harry Delemarre (HD), uitvoering door aannemer (die het leuk vond maar er niet aan verdiend heeft, vooral omdat er extra drainage op het terrein moest worden aangelegd).
Voorstel beplanting Klarissa Nienhuys (KN), twee rondes overleg met Carla Brouwer (Stadsbeheer) en JW (2009).
Locatie en keuze bankjes, en speeltoestellen: KN, JW en HD met speeltoestellen deskundige (diverse rondes. Briljante oplossing voor glijbaan).
Uitvoering beplanting en meubilair: Stadsdeelbeheer.
Verlichting lantaarnpalen hersteld en op openbare net aangesloten.

Over de zandbak is nadrukkelijk de afspraak gemaakt dat het net erover heen moet om de katten eruit te houden. Omwonenden Van Brakelplein 4 checken elke avond of de zandbak goed afgesloten is.

Nadat alles klaar was bleek dat de waterafvoer van de putjes in de omringende brandgang niet goed functioneerde (diverse afvoeren onder de huizen door waren verstopt, een putje zat eerder aan buurtgebouw vast, had helemaal geen afvoer meer). Nadat alle afvoeren in de brandgangen waren doorgespoten (betaald door bewoners, coördinatie KN), liet Stadsbeheer rond het terrein de waterafvoer aansluiten op het hoofdriool (bijdrage bewoners voor herbetegelen). (2009)

Het idee van een (gestapelde) levende muur is nader ingevuld door Pieter Jan Kuiken (Museum de Buitenplaats Eelde) en JW, uitvoering door ploegje van 6+ vrijwilligers, kosten muur en beplanting (ontwerp KN en Anja Grozema) betaald door Bewonersorganisatie. "Achter" de levende muur is een bijenbloemenperk ingericht KN/Bewonersorganisatie.

Er kwam vanaf het eerste begin veel bezoek van ouders met kinderen, uit de hele wijk. Dat is nog steeds zo.

Op de website van de Zeeheldenbuurt is een plattegrond van het terrein geplaatst. Via de plattegrondjes van (delen van) de binnentuin zijn de afzonderlijke planten te vinden met een bijhorende foto. Via de nummering van planten kan men de Latijnse en Nederlandse benaming vinden. Een voorbeeld is de levende muur. Deze inventarisatie is gemaakt door Klarissa Nienhuys en Bert Stoop.

Op vrijdagmiddag 14 juni 2013 kwamen wethouders, tevens locoburgermeester Roeland van de Schaaf, Jannie Visser, Jan Seton en Ton Schroor op bezoek om de binnentuin te openen. Frans Kok maakte foto's, evenals de fotograaf die met B&W meekwam. Stien, Maria en Gabrielle hielpen bij de catering.

Onderhoud

Stadsdeelbeheer doet ca twee keer per jaar groot onderhoud (schoffelen, snoeien, schors bijvullen) en levert nieuwe planten (Chris Haverkamp, Stadsbeheer). Een groep mensen van Iederz komt regelmatig het onkruid bestrijden. Rest wieden, bollen en planten erin zetten gebeurt door buurtbewoners.
Vuilnisbak wordt bijgehouden door buurtbewoners evenals het aansluiten en afkoppelen van een regenton.