Joodse buurtbewoners ’40-’45

Joodse buurtbewoners ’40-’45

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog woonden er in de Zeeheldenbuurt zeker 200 Joden. Velen van hen zijn in de loop van de oorlog opgepakt en via Westerbork naar een concentratiekamp gebracht en daar vermoord. Slechts enkelen overleefden de oorlog. Margriet Bakker, die ruim twintig jaar aan de Piet Heinstraat woonde, spant zich – samen met een groep betrokken buurtgenoten – in om de geschiedenis van de joodse buurtgenoten van vroeger te achterhalen en ze te herdenken. Wie waren ze, wat deden ze? En vooral: wat is er met hen gebeurd? 

Lees hier de verhalen:

Peizerweg 43

Piet Heinstraat 67

Van Heemskerckstraat 29a

 

Geinteresseerd? Doet u mee?
Als u geinteresseerd bent of mee wil doen, dan kunt u zich aanmelden bij de facebookgroep Joodse Zeeheldenbuurt: https://www.facebook.com/groups/joodsezeeheldenbuurtgroningen/. We hebben al bijna 50 leden! Wat zou het mooi zijn als we op den duur in de wijk voor elk huis een Stolperstein kunnen leggen net als in de Schildersbuurt. U kunt ook mailen naar herdenken@zeeheldenbuurt.nl

 

 

Agenda

Zomerfeest
2 september, 2023
17:00
Eendenplateau Van Brakelplein
Algemene Ledenvergadering
4 april, 2023
20:00
Augustinuscollege
Café Klaverjassen
19 maart, 2023
16:00
Eetcafé Van de Markt, Paterswoldseweg 5
Bomen met de Buren
10 december, 2022
16:00
Van Brakelplein
Sint Maarten in de wijk
11 november, 2022
17:00
Oud-Katholieke Kerk, Witte de Withstraat 2
Buurtfeest
3 september, 2022
18:00
Pleintje aan de vijver bij het Van Brakelplein

Facebook

Nieuwsbrief

Als daar aanleiding voor is, sturen we een email-nieuwsbrief met nieuwtjes, uitnodigingen voor vergaderingen en aankondigen van activiteiten. Schrijf u in en blijf op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt.

Word lid

Iedereen in de buurt kan lid worden van de buurtvereniging. Met uw lidmaatschap steunt u de inzet van uw actieve buurtgenoten. Bovendien ontvangt u als lid onze email-nieuwsbrief zodat u altijd tijdig op de hoogte bent van onze activiteiten. Als lid kunt u ook komen meepraten op de ledenvergaderingen. Doe mee en wordt lid.