Studenten tussen stadjers

Studenten tussen stadjers

In de Zeeheldenbuurt wonen relatief veel studenten. Zo’n 70% van de buurtbewoners is tussen de 18 en 25 jaar. Over het algemeen gaat het samenleven van stadjers en studenten in de Zeeheldenbuurt heel prima. En dat lukt nog beter als we allemaal een beetje rekening met elkaar houden en de buren niet vergeten. Hoe doe je dat? Zo bijvoorbeeld:

Nieuw in de buurt

Als je nieuw komt wonen in de buurt is het heel aardig als je je even voorstelt aan je buren. Het is altijd plezierig om te weten wie je buren zijn en hoe ze heten. Dat communiceert een stuk prettiger als je elkaar eens nodig hebt.

Voorkom geluidsoverlast

Geluidsoverlast is de meest voorkomende oorzaak van gedoe met de buren. Wees je ervan bewust dat de portiekwoningen in de Zeeheldenbuurt nogal gehorig zijn en dat de benedenburen al snel ongevraagd meegenieten van jouw muziek. Vraag je buren eens of ze last van je hebben, en maak eventueel afspraken over wanneer je even los kan en wanneer het stil moet zijn.

’s Zomers is het heel plezierig toeven op de balkons en dakterrassen. Bedenk daarbij dat de gesloten bouwblokken ook prima klankkasten zijn! Ook als je gewoon met je vrienden zit te praten, kunnen ze dat aan de overkant heel goed horen! En uiteraard: liever geen muziek, ook niet zachtjes.

Een feestje geven

Af en toe een feestje geven. Prima. Daar hebben je buren echt geen problemen mee. Maar wat wel erg vervelend kan zijn, is als zo’n feestje totaal onverwacht komt! Dus: licht altijd een paar dagen van te voren je buren in en maak afspraken over hoelang het gaat duren.

Zo houden we het voor iedereen plezierig!

Agenda

Lentekriebels!
20 april, 2024
09:30
Brasserie Sofie
Culturen met je Buren
12 april, 2024
19:30
Café Bolhuis (aftrap en uitleg)
Q&A lekkages/vochtproblemen
18 maart, 2024
20:00
Kleine Badstraat 4 Groningen (Badhuis)
Algemene ledenvergadering
14 maart, 2024
20:00
Witte de Withstraat 2
Vroeg voorjaarsconcertje
7 maart, 2024
18:30
Witte de Withstraat 2
Vuren met je Buren
31 december, 2023
23:00
Van Brakelplein, Eendenplateau

Facebook

Nieuwsbrief

Als daar aanleiding voor is, sturen we een email-nieuwsbrief met nieuwtjes, uitnodigingen voor vergaderingen en aankondigen van activiteiten. Schrijf u in en blijf op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt.

Word lid

Iedereen in de buurt kan lid worden van de buurtvereniging. Met uw lidmaatschap steunt u de inzet van uw actieve buurtgenoten. Bovendien ontvangt u als lid onze email-nieuwsbrief zodat u altijd tijdig op de hoogte bent van onze activiteiten. Als lid kunt u ook komen meepraten op de ledenvergaderingen. Doe mee en wordt lid.