Onze buurt

Onze buurt

De Zeeheldenbuurt is een sfeervolle, gezellige, mooie buurt vlakbij het Hoofdstation, de Westerhaven en het Stadspark. De buurt is volgens een stedenbouwkundig plan van Berlage gebouwd; deels voor de oorlog, deels erna in fraaie en kenmerkende architectuur, onder andere van stadsarchitect Bouma. De meeste huizen zijn van het type waarvan er in Groningen veel meer zijn: beneden- en bovenwoningen in mooie karakteristieke baksteen. Met dat verschil dat de tuinen in de Zeeheldenbuurt groot zijn!

Verder vinden we in de buurt twee grote studentenflats (Hoendiep en Eendachtskade), een kinderopvang en twee scholen voor voortgezet onderwijs. En met een supermarkt, een fietsenmaker, een klassieke ijzerwaren- en doe-het-zelfzaak, een keurslager, twee kappers, een Chinees, een kleermaker, twee pizzeria’s, twee snackbars en drie gezellige (eet)cafe’s aan de Paterswoldseweg is alles in de buurt wat men zich wensen kan.

Nogal veel van de bovenwoningen worden tegenwoordig bewoond door studenten: zo’n 70% van de bewoners van onze buurt is tussen 18 en 27 jaar. Stadjers en studenten wonen in de Zeeheldenbuurt plezierig samen. Er zijn geen grote problemen. Verder is de bevolking van onze wijk heel gemêleerd. Oud en jong, bemiddeld en minder bemiddeld, gestudeerd of niet. Iedereen voelt zich er thuis.

Dat de Zeeheldenbuurt zo’n plezierige en gezellige buurt is danken we mede aan de buurtbewoners die zich actief inzetten voor hun buurt: in het bestuur van de bewoners-organisatie, in de activiteitencommissie, in de redactie van het buurtmagazine, als deelnemer aan de jaarlijkse Lentekriebels, als gastgever bij ‘Culturen met de buren’, als gangmaker op het nazomerfeest of als gastvrouw/heer bij de wekelijkse koffieochtend voor iedereen die zin heeft in een gezellig praatje of iets te bespreken heeft met het Sociaal team.

Kortom, de Zeeheldenbuurt in Groningen is een buurt waar het prima wonen is en iedereen zich thuis voelt.

Agenda

Informatiebijeenkomst wijkdeelauto
19 juni, 2024
19:30
Badhuis Badstratenbuurt
Lentekriebels!
20 april, 2024
09:30
Brasserie Sofie
Culturen met je Buren
12 april, 2024
19:30
Café Bolhuis (aftrap en uitleg)
Q&A lekkages/vochtproblemen
18 maart, 2024
20:00
Kleine Badstraat 4 Groningen (Badhuis)
Algemene ledenvergadering
14 maart, 2024
20:00
Witte de Withstraat 2
Vroeg voorjaarsconcertje
7 maart, 2024
18:30
Witte de Withstraat 2

Facebook

Nieuwsbrief

Als daar aanleiding voor is, sturen we een email-nieuwsbrief met nieuwtjes, uitnodigingen voor vergaderingen en aankondigen van activiteiten. Schrijf u in en blijf op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt.

Word lid

Iedereen in de buurt kan lid worden van de buurtvereniging. Met uw lidmaatschap steunt u de inzet van uw actieve buurtgenoten. Bovendien ontvangt u als lid onze email-nieuwsbrief zodat u altijd tijdig op de hoogte bent van onze activiteiten. Als lid kunt u ook komen meepraten op de ledenvergaderingen. Doe mee en wordt lid.