Evenementen en activiteiten

Evenementen en activiteiten

In de Zeeheldenbuurt is geregeld iets te doen. In elk seizoen is er wel een gezellig evenement of activiteit waar de Zeehelden elkaar ontmoeten en samen iets ondernemen.

April: Lentekriebels

LentekriebelsIn april organiseren we samen met de gemeente de schoonmaakactie ‘Lentekriebels’. Met tientallen buurtbewoners ontdoen we de hele buurt van zwerfvuil en andere rommel. Er is ook altijd een speciale snoeiploeg voor heggen en struiken. Vooraf is er koffie en na afloop soep in Café van de Markt. En tussen de bedrijven door zorgt buurvrouw Stien dat niemand iets tekort komt!

Mei: Culturen met de buren

De Zeeheldenbuurt kent vele creatieve en artistieke bewoners. Op een vrijdag in mei stellen enkele daarvan hun huis of atelier open voor de buurtbewoners, die dan kunnen genieten van een kort concert, een voorstelling of een interessante presentatie. Soms in combinatie met een bedrijfsbezoek of een excursie in de buurt. Er is altijd veel belangstelling. Maar het aantal deelnemers is begrijpelijkerwijs beperkt.

Augustus/september: Zomerfeest; Buiten met de buren

Nog zo’n mooie jaarlijkse traditie: het zomerfeest aan het eind van de vakantie. Met feesttent, barbecue, muziek en leuke activiteiten voor de jongste zeehelden. Het moment voor sterke vakantieverhalen en nieuwe contacten met buurtgenoten.

December: Bomen met de buren

In de donkerste week van het jaar ontsteken we aan de Van Brakelvijver wat extra licht: in de buurt-kerstboom die we dan gezamenlijk versieren. Uiteraard met chocolademelk en glühwein.

Strenge winter: IJsbaan

In het hart van de wijk ligt de Van Brakelvijver, waarop na een paar dagen stevige vorst het ijs dik genoeg is om er heerlijk op te zwieren. En dat wordt nog gezelliger als ’s avonds de speciale verlichting brandt en de koek-en-zopie weer present is!

Wekelijks: Koffieuurtje

Elke vrijdagochtend is er een koffieuurtje in het sfeervolle achterzaaltje van de Oud-Katholieke kerk aan de Wite de Witstraat. Iedereen is er welkom. Voor een gezellig praatje met de buurtgenoten of om een vraag te stellen aan een van de medewerkers van WIJ-Groningen. Het koffie-uurtje is een initiatief van buurtbewoners, de kerk stelt de ruimte beschikbaar. En wie hem eens wil ontmoeten, pastoor Victor Scheijde is er vaak ook.

Samen energie besparen

Wie in de Zeeheldenbuurt woont kan zonnepanelen kopen op het dak van het Alfacollege aan de Admiraal de Ruyterlaan. Inmiddels liggen er al meer dan 300. Dat dit mogelijk is, danken we mede aan enkele actieve en energiebewuste buurtgenoten die dat samen met Grunneger Power voor elkaar hebben weten te krijgen. Diezelfde buurgenoten onderzoeken ook of en hoe we in onze buurt met spouwmuurisolatie nog meer energie kunnen besparen.

Buurtbakken

In de Zeeheldenbuurt hangen sinds 2014 zo’n 15 speciale rode prullenbakken die door de bewoners worden beheerd. Ze zijn door de gemeente geleverd en opgehangen, op initiatief vanuit de buurtvereniging. Sinds de extra bakken er hangen – op strategische plaatsen – is de buurt een stuk schoner.

Meer weten?

Volg de nieuwsberichten (zie hieronder). U kunt ook contact opnemen met het bestuur of de organiserende commissie.

Agenda

Informatiebijeenkomst wijkdeelauto
19 juni, 2024
19:30
Badhuis Badstratenbuurt
Lentekriebels!
20 april, 2024
09:30
Brasserie Sofie
Culturen met je Buren
12 april, 2024
19:30
Café Bolhuis (aftrap en uitleg)
Q&A lekkages/vochtproblemen
18 maart, 2024
20:00
Kleine Badstraat 4 Groningen (Badhuis)
Algemene ledenvergadering
14 maart, 2024
20:00
Witte de Withstraat 2
Vroeg voorjaarsconcertje
7 maart, 2024
18:30
Witte de Withstraat 2

Facebook

Nieuwsbrief

Als daar aanleiding voor is, sturen we een email-nieuwsbrief met nieuwtjes, uitnodigingen voor vergaderingen en aankondigen van activiteiten. Schrijf u in en blijf op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt.

Word lid

Iedereen in de buurt kan lid worden van de buurtvereniging. Met uw lidmaatschap steunt u de inzet van uw actieve buurtgenoten. Bovendien ontvangt u als lid onze email-nieuwsbrief zodat u altijd tijdig op de hoogte bent van onze activiteiten. Als lid kunt u ook komen meepraten op de ledenvergaderingen. Doe mee en wordt lid.