ZEEkracht (werkgroep verduurzaming)

ZEEkracht (werkgroep verduurzaming)

14 december organiseren wij een online bewonersbijeenkomst voor een isolatie inkoopactie. Klik hier voor meer informatie of aanmelding.
Samen aan de slag voor een duurzame Zeeheldenbuurt

Om onze buurt te verduurzamen hebben we onlangs de werkgroep Zeeboei nieuw leven ingeblazen met de nieuwe naam ‘ZEEkracht’. Doel van deze werkgroep is om op korte termijn te werken aan het groen in de buurt en verduurzaming van woningen, maar ook om de langetermijnvisie vast te leggen in een zogeheten wijkenergieplan. Over deze verschillende onderwerpen zullen we de komende tijd van ons laten horen!

Groene buurt
Er lopen meerdere initiatieven vanuit de gemeente Groningen om de stad te vergroenen. Zo is het mogelijk geveltuinen en boomtuinen te adopteren, een ‘tegel eruit, plant erin’-actie of een boomplantactie te organiseren. Wij willen graag deze initiatieven onder de aandacht brengen en evenementen organiseren om gezamenlijk de wijk te vergroenen.

Energie
Binnen de werkgroep wordt ingezet op het uitdenken van collectieve inkoopacties van woningisolatie, zonnepanelen of andere energiebesparende middelen. Ook kleinere, laagdrempelige manieren om energie te besparen zullen onder de aandacht worden gebracht.

Wijkenergieplan
In 2035 wil de gemeente Groningen alle buurten, wijken en dorpen op haar grondgebied van het aardgas af hebben. Om deze overgang kunnen maken, werkt de gemeente aan wijkenergieplannen.
Om dit wijkenergieplan voor de Zeeheldenbuurt te realiseren kunnen wij als bewoners, bedrijven of verhuurders in gesprek om gezamenlijk deze aanpak vast te leggen. In deze werkgroep gaan we hiermee aan de slag.

Oproep
Heb je zin om met ons mee te doen? Onze buurt groener en duurzamer te maken? En wil je (een keer) met ons meedenken? Heel graag! Laat van je horen via zeekracht@zeeheldenbuurt.nl

Namens werkgroepleden Norbert van der Kamp, Tim Maalderink, Robin Kuijpers, Sarah Willemsen en Renate Vergeer.

Volg ons en praat mee op Facebook, Instagram of Nextdoor.

Agenda

Meepraten over bouwplannen
2 december, 2021
20:00
Zoom, link na aanmelding
Bewonersbijeenkomst Isolatie-inkoopactie
14 december, 2021
19:30
Online
Milieustraat
23 oktober, 2021
10:00
Van Brakelplein

Facebook

Nieuwsbrief

Als daar aanleiding voor is, sturen we een email-nieuwsbrief met nieuwtjes, uitnodigingen voor vergaderingen en aankondigen van activiteiten. Schrijf u in en blijf op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt.

Word lid

Iedereen in de buurt kan lid worden van de buurtvereniging. Met uw lidmaatschap steunt u de inzet van uw actieve buurtgenoten. Bovendien ontvangt u als lid onze email-nieuwsbrief zodat u altijd tijdig op de hoogte bent van onze activiteiten. Als lid kunt u ook komen meepraten op de ledenvergaderingen. Doe mee en wordt lid.