WIJS – Wijkinzet Studenten en Jongeren

WIJS – Wijkinzet Studenten en Jongeren

WIJS is er voor Groningse studenten én niet-studenten. WIJS geeft Groningse studenten de mogelijkheid zich op een inhoudelijke manier maatschappelijk te ontwikkelen, door ze hun kennis te laten inzetten voor de stad Groningen en haar inwoners. Namens WIJS doen studenten onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere stadsbewoners. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen, én leren ze van mensen uit alle lagen van de samenleving. Want iederéén kan van elkaar leren. Tegelijkertijd profiteren de stadjers van de hulp van de grote aantallen studenten die Groningen rijk is. WIJS is georganiseerd vanuit de gemeente Groningen, MJD, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, maar wordt volledig gerund door jongeren en studenten.

Lijkt het je leuk om je op maatschappelijk vlak te ontwikkelen, wil je ideeën in werkelijkheid brengen, of wil je praktijk- en werkervaring opdoen in een ‘real-life laboratorium’? Bij WIJS krijg je als student de mogelijkheid om je kennis, ideeën en talent om te zetten in actie voor Groningen. Daarbij krijg je de volledige vrijheid om activiteiten te ondernemen die de stad Groningen en haar wijken ten goede komen. Met uiteraard goede begeleiding waar dat nodig is. En de kers op de taart: je krijgt er vaak ook nog studiepunten voor. Meer weten? https://www.wijsgroningen.nl

Uiteraard ben je als student ook altijd van harte welkom bij de activiteiten van de buurtvereniging. Meer-organiseren is nog beter! Ieders bijdrage is welkom. Neem gerust contact op.

Agenda

Informatiebijeenkomst wijkdeelauto
19 juni, 2024
19:30
Badhuis Badstratenbuurt
Lentekriebels!
20 april, 2024
09:30
Brasserie Sofie
Culturen met je Buren
12 april, 2024
19:30
Café Bolhuis (aftrap en uitleg)
Q&A lekkages/vochtproblemen
18 maart, 2024
20:00
Kleine Badstraat 4 Groningen (Badhuis)
Algemene ledenvergadering
14 maart, 2024
20:00
Witte de Withstraat 2
Vroeg voorjaarsconcertje
7 maart, 2024
18:30
Witte de Withstraat 2

Facebook

Nieuwsbrief

Als daar aanleiding voor is, sturen we een email-nieuwsbrief met nieuwtjes, uitnodigingen voor vergaderingen en aankondigen van activiteiten. Schrijf u in en blijf op de hoogte van wat er in uw buurt gebeurt.

Word lid

Iedereen in de buurt kan lid worden van de buurtvereniging. Met uw lidmaatschap steunt u de inzet van uw actieve buurtgenoten. Bovendien ontvangt u als lid onze email-nieuwsbrief zodat u altijd tijdig op de hoogte bent van onze activiteiten. Als lid kunt u ook komen meepraten op de ledenvergaderingen. Doe mee en wordt lid.